20171003 Internationalisering - samenwerking FIT VKWLimburg

Internationalisering van de Limburgse economie

dinsdag 03 oktober 2017

VKW LIMBURG SLAAT DE HANDEN IN ELKAAR MET FIT VOOR INTERNATIONALISERING VAN DE LIMBURGSE ECONOMIE

VKW Limburg heeft een structurele samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. De overeenkomst werd op 3 oktober 2017 ondertekend door Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, tijdens een officiële ceremonie in het Errerahuis in Brussel. Vlaams minister-president Geert Bourgeois was hierbij aanwezig en bekrachtigde de versterkte samenwerking. Het partnerschap is ingebed in ‘Vlaanderen versnelt!’, de internationaliseringsstrategie van de Vlaamse economie.

VKW Limburg en FIT slaan de handen in elkaar om samen de internationaliseringsplannen van Limburgse bedrijven nog beter en gestroomlijnder te ondersteunen. En via tal van gerichte acties het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en bevorderen.

In goed gezelschap

Niet alleen VKW Limburg zal nauwer gaan samenwerken met FIT. Ook 16 andere ondernemersorganisaties, kamers van koophandel, federaties en clusters ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met FIT om de internationalisering van Vlaamse bedrijven een versnelling hoger te schakelen:

 

VisualSP-VKWLimburg_NL

 

Deze structurele partnerschappen gelden voor de periode 2017-2021 en overstijgen de eerdere projectmatige samenwerking.