20170905 PB SWE Euregiolocator

Een interactieve bedrijvenlandkaart met de 'SWE Euregiolocator'

dinsdag 05 september 2017

VIJF WERKGEVERSORGANISATIES UIT DE EUREGIO MAAS-RIJN PRESENTEREN MET DE 'SWE-EUREGIOLOCATOR' EEN INTERACTIEVE BEDRIJVENLANDKAART

Handige onlinetool die grensoverschrijdend zakendoen helpt stimuleren en bevorderen.

De Stichting Werkgevers Euregio (SWE*) vertegenwoordigen ca. 2600 bedrijven in de Euregio. Met de  ‘SWE Euregiolocator’ hebben de 5 werkgeversorganisaties  een handige onlinetool ontwikkeld die het grensoverschrijdend zakendoen kan stimuleren en bevorderen.  Een interactieve bedrijvenlandkaart met  de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Handig voor die bedrijven die over de Euregiogrenzen heen een partner zoeken maar ook voor bijvoorbeeld potentiële klanten, leveranciers en zelfs werkzoekenden. Zij vinden er basisgegevens zoals adres, website, NACE-code  en de contactpersoon vanuit elk van de SWE-werkgeversorganisaties die het uiteindelijke contact kan faciliteren. Hoofddoel van deze ‘locator’ is het grensoverschrijdend zakendoen bevorderen. Bedrijven hebben vaak goed zicht op wat binnen regiogrenzen aanwezig is maar hebben soms nog minder oog  voor de economische opportuniteiten en samenwerkingsmogelijkheden in de nabije buurlanden. Tegelijkertijd toont het ook de economische slagkracht van deze regio. En hoewel economische thema’s zoals werk, sociale zaken, opleiding en arbeidsflexibiliteit erg regio-gebonden zijn, zijn de SWE-werkgeversverenigingen ervan overtuigd dat meer grensoverschrijdende belangenverdediging mogelijk is en uitgebouwd moet worden.

De Euregio Maas-Rijn, een internationaal samenwerkingsverband binnen de Europese Unie,  situeert zich rondom de rivier de Maas en ten westen van de rivier de Rijn, rond de zeshoek Hasselt-Maastricht-Luik-Aken-Heerlen-Eupen. Deze geografisch goed gelegen en economisch belangrijke drielandenhoek (regio Aken, Zuid-Limburg, Belgisch Limburg, de regio Luik en het Duitstalige België), bevindt zich op een oppervlakte van zo’n 11.000 km2 en telt  zo’n 3,9 miljoen inwoners/consumenten.

De Euregiolocator is ontwikkeld door de vijf werkgeversorganisaties actief in de Euregio Maas-Rijn die zich lang geleden al verenigden binnen de Stichting Werkgevers Euregio (SWE*).

* De SWE-partners zijn: VKW Limburg, Hasselt (België)  -  de Limburgse Werkgevers Vereniging /LWV, Roermond (Nederland) - Union Wallonne des Entreprises (UWE), Wavre samen met de  Union Wallonne des Entreprises Section Liège (UWEL), Luik (België) · Allgemeine Arbeitgeberverband Eupen-Malmedy-St. Vith, Eupen (België) en  VUV - Vereinigte Unternehmerverbände Aachen

 

button euregio.JPG

20170905 PB SWE Euregiolocator