20171227 PB Verbreding E314 NB

Tevreden met verbreding E314 Lummen-Zolder met extra rijstrook

woensdag 27 december 2017

MOET AANZET ZIJN TOT 2x3 RIJSTROKEN OVER VOLLEDIGE LENGTE

VKW Limburg reageert tevreden op de aankondiging dat Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts middelen heeft vrijgemaakt voor een derde rijstrook op de E314 tussen het klaverblad in Lummen en de afrit 28 in Zolder. Nog belangrijker is dat ook stappen worden gezet om die derde rijstrook verder door te trekken tot in Genk.

VKW Limburg bepleit al jarenlang een dringende verbreding van zowel de E313 als de E314 tot drie rijstroken in beide richtingen en over de gehele lengte. De grote problemen op beide slagaders van de Limburgse economie beperken zich al lang niet meer tot de spitsuren. Bij het geringste probleem (slecht weer, ongeval, …) zit alles voor uren vast. Met grote economische schade tot gevolg.

Nadat eerder al spitsstroken werden aangekondigd op de E313, worden nu ook voor de E314 de eerste stappen in de goede richting gezet.

Beetje bij beetje is beter dan helemaal niet”, zegt Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. “Maar wij blijven pleiten om de zaken snel, grondig en in zijn totaliteit aan te pakken. Al in 2009 bleek uit een studie van het Vlaams Verkeerscentrum dat een volwaardige autosnelweg van 2x3 rijstroken de enige fundamentele oplossing vormt voor de fileproblematiek waarmee Limburgse bedrijven en pendelaars dagelijks worden geconfronteerd. Hoog tijd dus om dit ook zwart op wit en in zijn totaliteit uit te tekenen, te plannen en uit te voeren. Voor de E313 en de E314.“