20170922 PC Ambiorix

TRIBÙ wint Ambiorixprijs 2017

vrijdag 22 september 2017

De Ambiorixlaureaat 2017 is Tribù uit Bilzen, producent van high-end design buitenmeubilair.

Tribù is een internationaal gerenommeerd en sterk groeiend Limburgs familiebedrijf dat discrete luxe en exclusiviteit brengt naar terras en tuin. Hun collectie van high-end design tuinmeubelen wordt ontworpen door Belgische en internationale designers en vindt de weg naar meer dan zestig landen, zowel in retail als in de contractsector. Het bedrijf van de familie De Cock realiseert met een 35-tal mensen een omzet van 28,5 mio euro. 85% wordt geëxporteerd waarvan 41% binnen de EU en 44% verre export. Productie wordt uitbesteed onder de vorm van co-creatie. Assemblage en kwaliteitszorg blijven intern georganiseerd.

Volgens de Ambiorixjury zijn de sterke prestaties en de spectaculaire, rendabele groei het resultaat van een doordachte strategische aanpak en een uiterst klantgerichte benadering. Dit vertaalt zich in een innovatief productaanbod en een dienstverlening gericht op de maximale beleving van de klant.

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 28ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de Top 500, die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 27 voorgaande laureaten het nog steeds  uitstekend doen. De eigenlijke prijs wordt op maandagavond 25 september uitgereikt tijdens de jaarvergadering van VKW Limburg.

Klik HIER voor het volledige persbericht